26 Mayıs 2013 Pazar

Büyük Mucize - 2012 (BRRip) TR Dublaj




Amerika'da uzun ve çok sıcak geçen bir yaz mevsimi sonrası Alaska eyaletine bağlı Barrow kentinde sıra dışı bir olay meydana gelir. Avlanan bir Eskimo buzul kütleleri arasında beslenen ve hayatta kalmaya çalışan 3 gri balinaya rastlar. Kış mevsiminde sıcak güney bölgeleri göç etmesi gereken balinalar buzul kütlelerinin arasına sıkıştıkları için bu bölgede kalmışlardır.

Yerel haberlerde balinaların hikayesi duyurulunca önce çevreciler sonra bilim adamları, Eskimo avcıları hatta petrol şirketleri olayla ilgilenmeye başlar. Medyanın ilgisi balinaların çaresizliğini ulusal haber kanallarına kadar taşır ve beklenmedik bir biçimde dünyanın dört bir yanından devlet kurumları ve insanlar balinaları buz kütleleri arasından kurtarıp okyanusa ulaştırmak için seferber olurlar...

Thomas Rose "Freeing the Whales" adlı kitabından, Jack Amiel ve Michael Begler tarafından uyarlanan ve gerçek bir öyküden beslenen filmin yönetmenliğini ise daha ziyade televizyon işleriyle tanıdığımız Ken Kwapis üstleniyor. Filmin başrollerinde ise Drew Barrymore, John Krasinski ve tabii balinalar var..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder